Stud HiLo

 

7-Card stud Hi/Lo är en variant av Seven Card Stud. Om du behöver fräscha upp minnet om hur man spelar Sjustöt, klicka här.

Satsningen, ante och bring-in är exakt likadana som i 7-Card stud. Vid visningen delas potten mellan spelaren som har högst hand och den som har lägst hand såvida det är en kvalificerad låg hand.

En kvalificerad låg hand måste ha fem olika kort (inga par) och inget kort får ha en valör som är högre än 8. Stegar och färger räknas inte. Den bästa låga femkortshanden är A-2-3-4-5 i vilken färg som helst. Handen får sin “rang” genom att titta på det högsta låga kortet. 7-4-3-2-1 skulle vara ansedd en 7-låg, och skulle förlora mot 6-4-3-2-1, en 6-låg. Om två spelare har låga händer med samma höga kort så bestämmer det nästhögsta kortet vinnaren. 7-5-4-3-2 förlorar mot 7-4-3-2-1. Om det inte finns en kvalificerad låg hand vinner den höga handen hela potten.

Den enda satsningsskillnaden är att fjärde gatan inte erbjuder en valfri höjning i satsninglimiten, ovasett om det finns några par på borden. I 7-card stud Hi/Lo, är de första två satsningsrundorna till lägre limiten och de sista tre alltid till den högra limiten.

Precis som i den höga versionen av In 7- card stud börjar varje spelare med två hålkort och ett öppet kort; det finns sedan tre rundor med öppna kort och en satsning efter varje kort och till slut ett sista hålkort, följd av en sista satsningsrunda Alla spelare har sju kort: fyra uppåtvända och tre nedåtvända.

I 7-card stud Hi/Lo bildar varje spelare en hög hand och, om möjligt, en kvalificerande låg hand genom att använda fem av sju möjliga kort. Både den höga handkombinationen och den låga handkombinationen kan bestå av samma kort men det är inte nödvändigt; oftast så gör de inte det. På samma sätt som i In 7-card stud kan ess spelas högt eller lågt. Du kan använda ett ess som högt kort i en hand och lågt i en annan.

För mer information om hur man spelar In 7- card stud Hi/Lo, var god besök: Seven Card Stud Comprehensive.

Michael Grimaud

Leave a Reply